Ga terug

Lemoncurd

Totale tijd15 minuten
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 250 gram gezouten roomboter
  • - 500 gram suiker
  • - 3 citroenen 150ml citroensap
  • - 6 eieren
  • - 4/5 schone uitgekookte/gesteriliseerde jampotten

Instructies

  • - Pers de citroenen uit. Als het goed is heb je nu ongeveer 150 ml.
  • - Klop de eieren los.
  • - Smelt 250 gram roomboter in een pan, op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer goed, totdat de suiker enigzins gesmolten is. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  • - Voeg 150 ml citroensap en giet de losgeklopte eieren -door een zeef-in de pan. Goed roeren.
  • - Het vuur (ik gebruik het kleinste pitje) mag nu wat hoger, maar roer constant, want anders brandt het aan. Roer ongeveer 7 minuten, totdat het mengsel dikker wordt. Het zit dan tegen de kook aan. Let op: het mag niet echt koken.
  • - Giet de lemoncurd in de schone jampotten, draai de deksels erop en laat afkoelen.

Notities

Dit recept is goed voor ruim 4 jampotten. Dus zorg dat je genoeg schone/gesteriliseerde potten klaar hebt staan.