Onze Franse Keuken

Lemoncurd

Lemoncurd is heel eenvoudig zelf te maken. Gewoon een kwestie van een keertje doen. Ik weet zeker, dat als je het geprobeerd hebt, je nooit meer voor de kant-en-klare variant gaat. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig en het kost je een kwartiertje om te maken. Dat valt mee, hè?! Zo maak je het:

Lemoncurd

Totale tijd15 minuten
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 250 gram gezouten roomboter
  • - 500 gram suiker
  • - 3 citroenen 150ml citroensap
  • - 6 eieren
  • - 4/5 schone uitgekookte/gesteriliseerde jampotten

Bereiding

  • - Pers de citroenen uit. Als het goed is heb je nu ongeveer 150 ml.
  • - Klop de eieren los.
  • - Smelt 250 gram roomboter in een pan, op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer goed, totdat de suiker enigzins gesmolten is. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  • - Voeg 150 ml citroensap en giet de losgeklopte eieren -door een zeef-in de pan. Goed roeren.
  • - Het vuur (ik gebruik het kleinste pitje) mag nu wat hoger, maar roer constant, want anders brandt het aan. Roer ongeveer 7 minuten, totdat het mengsel dikker wordt. Het zit dan tegen de kook aan. Let op: het mag niet echt koken.
  • - Giet de lemoncurd in de schone jampotten, draai de deksels erop en laat afkoelen.

Opmerking

Dit recept is goed voor ruim 4 jampotten. Dus zorg dat je genoeg schone/gesteriliseerde potten klaar hebt staan.

2 Comments

  1. Marthy

    mei 20, 2016 at 7:09 pm

    Ik ga de lemoncurd zeker maken. Ik keek ook even naar de kwarktaart met lemoncurd. Wat versta jij onder volle kwark? Hoeveel procent vet moet er dan in zitten?

    Reply
    • Lisette

      mei 22, 2016 at 12:48 pm

      Hi Marthy – ik gebruik zelf hier in Frankrijk ‘fromage blanc’ ik heb het hem in NL ook wel eens gemaakt en toen gebruikte ik – volle Franse kwark (gewoon AH huismerk) en dat werkte ook prima. Ik let nooit zo op vetpercentages e.d., maar dat zou je even kunnen google-en. Groetjes, Lisette

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress