Ga terug

Thaise Kalkoengehaktballetjes

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 400 gram courgette
  • - 500 gram kalkoengehakt of kalkoenfilet even grof pureren in keukenmachine - dat doe ik
  • - 3 lenteuitjes
  • - 1 teen knoflook
  • - 2 cm verse gember goed voor 1 volle theelepel rasp
  • - 1/2 theelepel korianderpoeder
  • - 1 theelepel chilivlokken
  • - rasp van 1 limoen
  • - 1 theelepel grof zeezout

Voor de saus

  • - 2 eetlepels zonnebloemolie
  • - 5 theelepels groene curry pasta of minder!!, maar dan ook andere volumes aanpassen
  • - 1 liter kokosmelk
  • - 750 ml kippenbouillon
  • - 250 ml halfvolle melk
  • - 1 eetlepel suiker
  • - 3 eetlepels vissaus
  • - 200 gram haricot verts in stukjes van 2 cm

Instructies

  • - Rasp de courgettes grof en laat even uitlekken op keukenpapier. Doe de geraspte courgette samen met het kalkoengehakt in een grote kom. Snipper het wit van de lente ui (bewaar het groen voor later) en voeg toe. Pers het teentje knoflook uit boven de kom en voeg ook korianderpoeder, chilivlokken, limoenrasp en zeezout toe.
  • - Hussel alles in de kom met je handen goed door elkaar en draai er kleine balletjes (ter grootte van een knikkerbonk) van. Volgens Nigella kan je zo 30 balletjes rollen. Ik kom uit op 24.
  • - Verwarm de olie in een grote stoofpan (met deksel). Hak het groen van de lenteuitjes in kleine ringen en fruit die even kort in de olie. Voeg dan de currypasta toe en roer goed.
  • - Giet 500 ml kokosmelk, 750 ml bouillon, 3 eetlepels vissaus en 250 ml melk erbij en roer goed door elkaar. Voeg een eetlepel suiker toe en roer nogmaals. Breng het geheel aan de kook.
  • - Doe de kalkoenballetjes voorzichtig in de pan. Laat ze er in cirkels van binnen naar buiten inglijden. Als het goed is zijn ze bijna geheel ondergedompeld in het vocht. Niet roeren of prikken. Gewoon wachten tot alles aan de kook komt. Dan het vuur laag draaien, deksel op de pan doen en 20 minuten op laag vuur laten stoven.
  • - Voeg dan de resterende 500 ml kokosmelk toe en doe de haricot verts in de pan. Laat het geheel nog 10 minuten stoven (tot de haricot verts gaar zijn). Roer er tot slot nog het sap van de limoen door en breng indien nodig op smaak met wat extra zout en/of suiker.
  • - Serveer met rijst. Bon appetit!

Notities

Adapted from Nigella Lawson - Simply Nigella