Ga terug

Gemarineerde artisjok

Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 1 blik artisjokharten
  • - 4 eetlepels olijfolie
  • - 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • - 1/4 theelepel zout
  • - 1/4 theelepel peper

Instructies

  • - Open het blik en giet de artisjokharten in een vergiet. Laat ze even uitlekken en snij ze vervolgens in de lengte doormidden. Leg de helften in een platte schaal.
  • - Hussel de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper goed door elkaar in een kommetje en giet dit over de artisjokharten. Zorg ervoor dat alle artisjokhelften bedekt zijn met een laagje dressing (meng even voorzichtig met je handen door elkaar indien nodig - pas op dat je de artisjokharten niet beschadigd - ze vallen vrij makkelijk uit elkaar). Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 2 uur weg (ik maak dit vaak een dag van tevoren klaar en zet het dan in de koelkast - als je het op de dag zelf gebruikt, zet dan gewoon buiten de koelkast).
  • - Schep je gemarineerde artisjokharten op een serveerschaaltje/kommetje en zet op de borreltafel met wat cocktailprikkers erbij. Enjoy!