Onze Franse Keuken

Borrelhap: Gemarineerde artisjok

Borrelhap | maart 9, 2016 | By

Dit is weer echt zo’n leuk simpel borrelhapje. Kleine inspanning, groot resultaat. Ze vragen altijd waar ik deze gemarineerde artisjokharten vandaan heb. Te grappig, want ik maak ze gewoon zelf. Je neemt artisjokharten uit blik (ja, echt) en laat ze een paar uurtjes marineren in een azijnmengseltje. Zet ze op tafel met wat cocktailprikkertjes erbij en ze vliegen van het bordje. Serieus. Probeer het maar eens. Een gegarandeerde hit.

Gemarineerde artisjok

Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 1 blik artisjokharten
  • - 4 eetlepels olijfolie
  • - 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • - 1/4 theelepel zout
  • - 1/4 theelepel peper

Bereiding

  • - Open het blik en giet de artisjokharten in een vergiet. Laat ze even uitlekken en snij ze vervolgens in de lengte doormidden. Leg de helften in een platte schaal.
  • - Hussel de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper goed door elkaar in een kommetje en giet dit over de artisjokharten. Zorg ervoor dat alle artisjokhelften bedekt zijn met een laagje dressing (meng even voorzichtig met je handen door elkaar indien nodig - pas op dat je de artisjokharten niet beschadigd - ze vallen vrij makkelijk uit elkaar). Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 2 uur weg (ik maak dit vaak een dag van tevoren klaar en zet het dan in de koelkast - als je het op de dag zelf gebruikt, zet dan gewoon buiten de koelkast).
  • - Schep je gemarineerde artisjokharten op een serveerschaaltje/kommetje en zet op de borreltafel met wat cocktailprikkers erbij. Enjoy!

2 Comments

  1. Marjon de Ridder

    maart 9, 2016 at 1:10 pm

    leuk idee, ga ik zeker proberen. Zo krijgen we al weer zin het voorjaar, lekker naar buiten borrelen!
    groetjes Marjon

    Reply
  2. Ellen

    augustus 2, 2023 at 4:25 pm

    Al meerdere keren gemaakt: heerlijk! Ook met je recept met rucola en feta!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress