Ga terug

Gemarmerde madeleines

Heerlijke luchtige koekjes met een cake-achtige structuur. Combinatie van vanille en chocolade beslag.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd13 minuten
Gang: Dessert
Keuken: French
Trefwoord: madeleines
Porties: 9
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 80 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder = 6 gram
  • 80 gram suiker
  • 50 gram chocolade minimaal 50% cacao
  • 2 eieren
  • 80 gram gezouten roomboter gesmolten + klein beetje voor invetten bakmat
  • 1/2 theelepel vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar.
  • Smelt de chocolade au-bain marie en zet even opzij.
  • Doe de eieren bij de bloem en meng met een electrische mixer door elkaar.
  • Voeg dan ook de gesmolten boter toe en meng nog even, totdat alles goed gemengd is.
  • Schep de helft van het beslag in een andere kom. Voeg vervolgens in de ene kom het vanille extract toe en mix nog even goed. Doe dan in de andere kom de gesmolten chocolade bij het beslag en meng ook dat nog even goed.
  • Schep eerst een lepel van het vanillemengsel in de madeleine vormpjes en schep er dan een lepel chocolade mengsel bij. De vormpjes zijn nu als het goed is tot de rand gevuld. Let op: Je kunt het ook als volgt doen (zo heb ik het gedaan bij de exemplaren die je op de foto ziet - 3 vormpjes vullen zoals hierboven beschreven (gemarmerd), 3 vormpjes met alleen vanille beslag, 3 vormpjes met alleen chocolade beslag.
  • Schuif de madeleine bakmat in de oven en bak 5 minuten. Draai dan de temperatuur naar 150 graden en bak nog 8 minuten. Laat de Madeleines afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Enjoy!