Ga terug

Kip recept van Ottolenghi

Eén van mijn persoonlijke favorieten. Je gaart kippendijen heel langzaam in een mooie pittige saus op basis van tomaat, geroosterde paprika en een vleugje pure chocolade.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: kip
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in dunne ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel harissa 20 gram
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 600 gram kippendijen zonder vel en bot (ongeveer 8 stuks)
  • 150 ml passata
  • 3 tomaten in grove stukken
  • 100 gram geroosterde paprika uit een pot, in grove stukken
  • 10 gram pure chocolade 70%
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de olie in een grote braadpan (waarvoor je een deksel hebt). Voeg de uien toe en fruit ze al roerend tot ze mooi glazend zijn (minimaal een minuut of 7).
  • Draai dan het vuur iets hoger en voeg de knoflook, harissa, gerookt paprikapoeder en de kippendijen toe. Doe ook 1 theelepel zout en royaal versgemalen peper in de pan. Laat alles een minuut of 5 bakken. Roer af en toe.
  • Giet dan de passata erbij en voeg 350 ml warm water toe. Doe ook de grove stukken tomaat erbij. Breng het geheel aan de kook. Doe dan een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat alles 30 minuten stoven. Roer af en toe.
  • Haal dan de deksel van de pan. Voeg de geroosterde paprika toe en de chocolade. Roer goed en laat alles nog een half uurtje stoven, totdat de saus wat dikker is. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer met rijst of pasta. Bon appetit!