Ga terug

Champignon strudel

Bereidingstijd30 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg
  • 250 gram champignons
  • 125 gram jonge bladspinazie
  • 50 gram parmezaanse kaas grof geraspt
  • zout & peper
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, tot ze mooi gaar zijn (minuut of 7).
  • Voeg dan de spinazie toe en roerbak dit mee met de champignons totdat het mooi geslonken is (minuut of 3).
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de parmezaanse kaas toe en roer door het geheel, totdat het mooi gesmolten is.
  • Leg een bakplaat klaar en bekleed die met bakpapier of aluminiumfolie. Smeer een beetje olijfolie op het bakpapier en leg daar het eerste vel filodeeg op. Smeer het vel filodeeg in met olijfolie en leg het 2e vel filodeeg erop. Herhaal dit proces voor het 3e en 4e vel.
  • Schep het champignonmengsel aan één rand van het filodeeg en rol het deeg vervolgens op, zodat je een mooie 'strudel' krijgt. Vouw de boven en onderkant mooi onder de rol, zodat je een afgesloten geheel hebt.
  • Smeer de bovenkant van je strudel in met olijfolie en schuif de bakplaat in de oven.
  • Bak je strudel 30 minuten. Bon appetit!