Ga terug

Walnoten cake met peer

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Porties: 12
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 6 peren
  • 225 gram ongezouten roomboter + extra voor invetten bakvorm
  • 225 gram suiker + 2 eetlepels extra
  • 1 snufje zout
  • 6 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel + extra voor bakvorm
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram gemalen walnoten ik maal de walnoten fijn in een keukenmachine
  • 100 gram gemalen amandelen oftewel amandelpoeder

Overig

  • een bakvorm: ik gebruik een ronde vlaaivorm - ideaal en ziet er heel mooi uit.
  • een beetje slagroom en/of een bolletje vanille ijs maken deze cake extra lekker :-)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet je bakvorm in met een beetje boter. Schep er een eetlepel bloem/bakmeel in en verdeel dit goed over de hele vorm - op die manier blijft je cake na het bakken niet/minder aan de vorm kleven.
  • Snij de boter in blokjes en meng dit samen met de suiker in je keukenmachine tot een gladde massa.
  • Voeg een snufje zout toe en vervolgens 1 voor 1 de eieren. Zet de machine af en toe even stil om met een spatel de randen los te schrapen, zodat alles beter mengt.
  • Zet dan de machine op een lage stand en voeg de citroenrasp en het bakmeel toe. Zet, als dit gemengd is, de machine stil en schep met een spatel de gemalen walnoten en amandelen door het beslag. Het is een vrij stug beslag, maar dat is ok. No worries - komt goed. Schep het beslag in een ronde vorm (ik gebruik een vlaaivorm).
  • Snij de peren in vieren, verwijder de klokhuizen en schil de partjes. Snij de partjes in de lengte in plakjes. Duw de plakjes in een mooie cirkel in het beslag. Ze mogen elkaar een beetje overlappen. Bestrooi de taart met 2 eetlepels suiker en schuif hem in het midden van de oven.
  • Bak de taart 30 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen, voordat je hem serveert. Desgewenst (ik zou het zeker doen) met een toefje slagroom en/of een bolletje vanille ijs. Enjoy!

Notities

Adapted from Ohmydish.nl