Gegrilde venkel salade met biet, geitenkaas en sinaasappel
Totale tijd20 minutenmin
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
Ingrediƫnten
- 1 venkelknol
- 75 gram gemengde sla
- 1 sinaasappel
- 2 gekookte bietjes
- 50 gram zachte geitenkaas
- 8 zwarte olijvenontpit
- 5 gepelde walnotengrof gehakt
Voor de dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1/2 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- zout & peper
Instructies
- Snij de venkel overdwars in 1 cm dikke plakken. Als het goed is heb je nu zo'n 4 plakken. Breng water aan de kook en doe de plakken venkel voorzichtig in de pan. Kook ze 5 minuten. Giet af en laat even afkoelen. De plakken zijn waarschijnlijk een beetje uit elkaar gevallen. Geeft niets; Leg ze gewoon zo goed mogelijk weer terug in elkaar. Verhit een grillpan/plaat en grill de venkel zo'n 10 minuten (ongeveer 5 minuten per kant).
- Schil de sinaasappel. Haal de partjes los en verwijder de velletjes. Vang het sap op (ik knijp het sap uit de schil - ik zet de sinaasappel zelf namelijk gewoon op een plank en verwijder de schil door grof met de bolling van de sinaasappel meebewegend van boven naar onder te snijden).
- Snij de gekookte bietjes in partjes, vergelijkbaar in dikte met de sinaasappelpartjes.
- Hussel de bestanddelen van de dressing goed door elkaar.
- Zet een platte schaal klaar en verdeel daar de sla over. Leg de gegrilde venkelplakken, de sinaasappelpartjes, de bietenplakjes en de olijven op de sla. Verbrokkel de geitenkaas erboven en besprenkel alles met dressing. Voeg tot slot de stukjes walnoot toe. Serveer en geniet. Bon appetit!