Ga terug

Pastinaak uit de oven met ahornsiroop

Totale tijd22 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: pastinaak uit de oven
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram pastinaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar en bekleed die met bakpapier.
  • Schil de pastinaak en snijd vervolgens in repen (hou dikte van enigszins dikke frietjes aan). Let op: zorg dat ze allemaal een beetje van gelijke grootte en vooral dikte zijn.
  • Doe de reepjes in een grote kom. Giet de olijfolie en ahornsiroop over de pastinaak en hussel alles goed door elkaar. Alle reepjes moeten glinsteren van een laagje ahornsiroopolie.
  • Verdeel de reepjes over je bakplaat. Zorg ervoor dat ze naast elkaar liggen en niet over elkaar heen. Dus één laag.
  • Schuif de reepjes in de voorverwarmde oven en bak 20 tot 25 minuten. De reepjes moeten goudgeel zien (zoals op de foto) en een mooi kleverig laagje hebben.