Pastinaak uit de oven met ahornsiroop
Totale tijd22 minuten min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: pastinaak uit de oven
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
- 250 gram pastinaak
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ahornsiroop
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar en bekleed die met bakpapier.
Schil de pastinaak en snijd vervolgens in repen (hou dikte van enigszins dikke frietjes aan). Let op: zorg dat ze allemaal een beetje van gelijke grootte en vooral dikte zijn.
Doe de reepjes in een grote kom. Giet de olijfolie en ahornsiroop over de pastinaak en hussel alles goed door elkaar. Alle reepjes moeten glinsteren van een laagje ahornsiroopolie.
Verdeel de reepjes over je bakplaat. Zorg ervoor dat ze naast elkaar liggen en niet over elkaar heen. Dus één laag.
Schuif de reepjes in de voorverwarmde oven en bak 20 tot 25 minuten. De reepjes moeten goudgeel zien (zoals op de foto) en een mooi kleverig laagje hebben.