Ga terug

Pompoen salade van Jamie Oliver

Heerlijke zoet-zure pompoen salade met mozzarella, rozijnen en pijnboompitten
Totale tijd17 minuten
Gang: Salade
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: pompoen salade
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram flespompoen geschild en in repen gesneden
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel sambal badjak
  • olijfolie
  • 200 ml water
  • 2 tenen knoflook in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 bol buffel mozzarella
  • zout en peper

Instructies

  • Kneus de korianderzaadjes in je vijzel.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan en voeg de gekneusde korianderzaadjes en sambal toe. Roer door de olie.
  • Voeg de repen pompoen en uiringen toe en roer door elkaar. Bak een minuutje en giet dan het water erbij. Doe de deksel op de pan en laat alles 10 minuten bakken.
  • Haal de deksel van de pan en voeg een flinke snuf zout en versgemalen peper toe. Voeg ook de stukjes knoflook en de tijm toe. Schep alles om en bak nog even verder tot de groente mooi beetgaar is.
  • Haal de blaadjes van de peterselie takjes en hak de blaadjes fijn. Zet apart (die heb je nodig voor het serveren). Hak ook de takjes in kleine stukjes (die heb je nodig tijdens het koken).
  • Voeg dan de rozijnen, stukjes peterselietak en pijnboompitten toe en roer door elkaar. Bak nog één minuut.
  • Giet dan de twee soorten azijn erbij en voeg ook de suiker toe. Schep alles goed om en laat nog een minuut of 3 à 4 zachtjes garen tot het 'zure' eraf is. Breng, indien nodig, op smaak met nog wat extra zout en/of peper.
  • Laat de pompoen afkoelen en schep op het moment van serveren op een platte serveerschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pompoen. Strooi de fijngehakte peterselie blaadjes erover en serveer. Enjoy!