Ga terug

Kabeljauw rillette

Kabeljauw rillette met kokosmelk, citroen en koriander
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: Borrelhapje
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: kabeljauw rillette
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram kabeljauw filet
  • 1 citroen
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels koriander fijngehakt
  • 80 ml kokosmelk
  • 1 lente ui

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat klaar en bedek die met aluminiumfolie. Leg de kabeljauwfilet erop. Rasp wat citroenschil (let op: je hebt ook nog wat citroenrasp nodig voor het op smaak brengen van de rillette) over de kabeljauw. Bestrooi met wat grof zout en versgemalen peper. Snijd een paar dunne plakjes van de citroen en leg die op de vis.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak 20 minuten (als je één kabeljauwfilet hebt - heb je bijv 2 plattere filets - pas dan je baktijd aan naar max 15 minuten).
  • Haal de kabeljauw uit de oven en laat een klein beetje afkoelen.
  • Snijd de lente ui in dunne ringetjes en doe ze in een kom. Giet de kokosmelk erbij.
  • Haal de schijfjes citroen van de vis en trek je kabeljauw filet uit elkaar met twee vorken. Doe de kabeljauw vlokken in de kom bij de lente ui en de kokosmelk.
  • Voeg de koriander toe en hussel alles door elkaar. Proef - breng dan goed op smaak met extra citroenrasp, zout en peper. Proef nogmaals en als hij goed op smaak is dek je de rillette af. Je ziet dat hij nu nog wat nattig is, maar dat komt goed. Zet je kom in de koelkast - minimaal een uur. Na een uurtje in de koeling is hij steviger van structuur. Schep de rillette op het moment van serveren in een leuk kommetje en zet op tafel bij de borrelplank. Enjoy!