Je doet nu even twee dingen tegelijk. Doe de eiwitten in de vetvrije kom van je keukenmachine.
Doe het water met de suiker in een steelpannetje.
Zet je keukenmachine aan om je eiwitten stijf te kloppen en zet tegelijk het vuur aan om de suikersiroop te maken. Let op: niet roeren in de suikersiroop. De siroop gaat goed borrelen en je krijgt grote bellen. Meet de temperatuur met je suikerthermometer. De suikersiroop moet 118 graden zijn.
Als het goed is zijn je eiwitten stijfgeklopt op het moment dat je suikersiroop klaar is om toe te voegen - dus dit moet je even goed in de gaten houden. Giet de suikersiroop bij je eiwitten - Let op: je zet de keukenmachine dus niet uit. Je giet de suikersiroop er via de rand voorzichtig bij.
Laat alles dan op hoogste stand kloppen tot het is afgekoeld. Als je de machine stilzet en de mixer eruit haalt dan zal er een grote mooie glanzende dot meringue aan blijven zitten.
Schep de meringue op de citroenlaag. Ik doe dit zelf met een spuitzak, om een mooi gelijkmatig patroon te krijgen. Let er wel goed op dat de laag overal even dik is.
Nu moet nog even het bovenste laagje gebrand worden. Dit kan je uiteraard met een speciale keuken brander (crème brûlée brander) doen maar je oven grill werkt ook prima. Dat laatste doe ik zelf. Zet de grillstand van je oven aan. Schuif de taart vlak onder de grill en laat hem max.(let op max!!) 30 seconden onder de grill staan om de bovenste laag van de meringue te kleuren. Dit luistert heel nauw, dus liever te kort dan te lang. Er gewoon bij blijven staan en kijken zou ik zeggen. Bon appetit!