Ga terug

Plaattaart met pompoen en rode biet

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 rechthoekige plak bladerdeeg
  • 2 ode uien in dunne ringen gesneden
  • klontje boter
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 200 gram flespompoen in dunne plakjes
  • 4 gekookte bietjes in dunne plakjes
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 volle eetlepel Provençaalse kruiden
  • grof zeezout en versgemalen peper
  • olijfolie
  • 1 eigeel voor het insmeren van de deegkorst
  • honing
  • handje grofgehakte walnoot

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een bakplaat klaar en leg daarop de plak bladerdeeg (laat het meegerolde bakpapier er gewoon onder zitten). Vouw de randen naar binnen - ik hou 1 cm aan - zodat je een dikkere buitenrand hebt. Prik met een vork gaatjes in de bodem op verschillende plekken.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe de uiringen in de pan. Voeg suiker toe en laat de ringen in zo'n 8 minuten zachtjes glazig worden op middelhoog vuur. Giet de balsamicoazijn erbij en gaar nog 2 minuten.
  • Verdeel de gekarameliseerde ui over het deeg.
  • Leg de plakjes pompoen en biet dakpansgewijs op de ui. Bestrooi met de Provençaalse kruiden.
  • Voeg royaal zout en peper toe en besprenkel alles met wat olijfolie.
  • Smeer de dikkere zijranden van het deeg in met eigeel. Schuif de plaattaart in het midden van de oven en bak 10 minuten.
  • Haal uit de oven en verdeel de geitenkaas erover. Dek de randen af met aluminiumfolie om te voorkomen, dat ze verbranden. Dan nog 10 minuten terug tot alles goed gaar is. Verdeel de walnoot over de taart en besprenkel naar smaak met honing. Bon appetit!

Notities

Adapted from Jamie's magazine