Ga terug

Voorjaarssalade

Voorbereidingstijd20 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 kleine stukken zalmfilet met vel totaal zo'n 240 gram
  • 300 gram groene asperges
  • 1 sinaasappel
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • witte balsamico azijn
  • grof zeezout & versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de zalmfilets met vel naar beneden in een braadslee. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi met grof zeezout. Bak de zalmfilets 15 minuten in de oven. Als het goed is zijn ze dan net gaar. Laat even afkoelen en maak in de tussentijd de rest van de salade.
  • Snijd de harde uiteinden van de asperges en snijd ze vervolgens in stukjes van een centimeter of 2 Ć  3.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de aspergestukjes toe en bestrooi royaal met grof zeezout en versgemalen peper. Roerbak de aspergestukjes 5 minuten, tot ze mooi beetgaar zijn.
  • Verdeel de aspergestukjes over 2 borden.
  • Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel die over de aspergestukjes.
  • Schil de sinaasappel en verwijder de velletjes van de partjes. Breek de sinaasappelpartjes in kleinere stukjes en verdeel die over de salade.
  • Breek nu voorzichtig de zalmfilets in kleine stukken: als het goed is krijg je een soort vlokken. Let goed op dat je de graatjes eruit haalt. Verdeel ook de zalmvlokken over de salade.
  • Sprenkel een beetje olijfolie en wat witte balsamico azijn over de salade. Geef tot slot nog een flinke draai aan de pepermolen boven de borden. Bon appetit!