Ga terug

Provencaalse groentequiche

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 1 pak bladerdeeg of basisdeeg voor hartige taart
  • - 1 courgette
  • - 1 aubergine
  • - 1 rode paprika
  • - 6 kerstomaatjes in vieren gesneden
  • - 100 gram zachte geitenkaas
  • - 25 gram pijnboompitten
  • - 1 eetlepel honing
  • - 2 eieren
  • - 250 ml room
  • - 2 eetlepels provençaalse kruiden
  • - olijfolie
  • - 4 plakken 'Ham de Bayonne' of parmaham
  • - zout & peper

Instructies

  • - Vet een quichevorm in met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje bloem (om te zorgen dat je de quiche er straks makkelijk uit kunt krijgen). Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  • - Snijd de courgette, aubergine en paprika in kleine blokjes. Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan en voeg de groente toe. Roerbak vijf minuten, strooi er één eetlepel provençaalse kruiden over, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Laat even afkoelen.
  • - Meng de eieren, room en honing goed door elkaar in een kom. Voeg de resterende eetlepel provençaalse kruiden toe en zéér royaal zout en peper (echt royaal - anders wordt je quiche te flauw)
  • - Schep de afgekoelde groente in de quichevorm. Verdeel de tomaatjes, geitenkaas, ham en pijnboompitjes over de groente. Giet tot slot het eimengsel erover.
  • - Schuif de quiche in de oven en bak 35 minuten. Laat even afkoelen en serveer met een lekkere frisse salade. Bon appetit!

Notities

Adapted from Elke Hap