Ga terug

kip uit de oven met radijsjes

Een heerlijk recept van Yvette van Boven
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd1 uur
Gang: Main Course
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: kip uit de oven met radijs
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 6 kippenbouten = drumstick+dij
  • 50 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook fijn geraspt
  • 1 citroen rasp en (beetje) sap
  • 1 blikje anjovisfilets op olie 40/45 gr (zo'n klein plat blikje)
  • versgemalen peper
  • 300 gram radijsjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 4 eetlepels platte peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet een pannetje op heel laag vuur en voeg de olijfolie toe. Haal de anjovisfilets uit het blikje en hak ze in grove stukken. Doe de blokjes in de pan en laat ze zachtjes smelten. Je ziet ze uiteen vallen en als je vervolgens in de pan roert krijg je een soort donkerbruine pulp.
  • Zet het vuur uit en voeg de knoflookrasp en citroenrasp toe. Geef een flinke draai aan de pepermolen boven de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Smeer de kippenbouten in met deze marinade en leg ze in een grote ovenschaal waar ze allemaal samen inpassen (dus één platte laag). Giet vervolgens ook de resterende olie/marinade uit de pan in de ovenschaal.
  • Gaar de kippenbouten 45 minuten in de oven. Haal dan de schaal uit de oven en voeg de radijsjes toe. Schep ze door het braadvocht (even een onhandig klusje met de kippenbouten - je kunt ook een paar kippenbouten even uit de schaal halen om dit karweitje makkelijker te maken. Doe ze daarna weer terug in de schaal). Zet de ovenschaal terug in de oven en gaar nog 15 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven en knijp een halve (niet al te grote) citroen uit boven de schaal. (Zo'n 2 à 3 eetlepels sap). Roer even door het braadvocht. Bestrooi de schaal tot slot met de fijngehakte peterselie en serveer. Bon appetit!