Ga terug

Kip uit de oven met citroen, aardappel en groene olijven

ideaal eenpansgerecht voor het hele gezin (kluif vriendelijke versie)
Gang: Main Course
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: kip uit de oven
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 kg aardappelen in (niet al te kleine) blokjes - zie foto blogpost
  • 1 rode ui gepeld en in parten gesneden
  • 75 gram groene olijven
  • 1 citroen in plakjes
  • 100 gram ontbijtspek dunne plakjes - in kleine reepjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 125 ml kippenbouillon
  • 8 ontbeende kippendijen
  • grof zeezout en versgemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal. Strooi de uien, olijven, citroen, ontbijtspek en laurier erover.
  • Roer de tomatenpuree en balsamico door de kippenbouillon en giet deze over de aardappelen.
  • Leg de kippendijen op de aardappelen en besprenkel alles met de olijfolie (vooral de kippendijen). Bestrooi de kippendijen rijkelijk met grof zeezout en versgemalen peper.
  • Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gaar 50 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven en verwijder de kippendijen. Draai de oventemperatuur naar 220 graden en zet de schaal nog 10 minuten terug.
  • Snijd in de tussentijd de kippendijen in grove stukken (ongeveer even groot als je aardappelblokjes).
  • Haal de schaal uit de oven en voeg de stukjes kippendij toe. Schep alles om en serveer. Bon appetit!