Giet de inhoud van je blik mais in een vergiet, zodat het vocht eruit loopt en doe de mais daarna in een kom. Doe 225 gram mais in je keukenmachine (de rest heb je later nodig - dus bewaar).
Snijd de bosui in dunne ringen en doe de helft van de ringetjes in de keukenmachine. Voeg ook de sambal, komijn poeder, lichtbruine basterd suiker, 1 ei en 3/4 theelepel zout toe. Geef een paar flinke draaien aan de pepermolen boven de keukenmachine en meng daarna het geheel tot een mooi glad beslag.
Giet het beslag in een ruime kom en voeg de overgebleven mais en andere helft van de bosui toe.
Splits het ei en doe de dooier bij het beslag. Voeg ook de bloem toe en roer alles goed door elkaar tot je een mooi glad beslag hebt.
Klopt het eiwit stijf en spatel dat vervolgens voorzichtig door het beslag. Tip: Gebruik een vouwbeweging (van onder naar boven) en stop zodra het geheel gemengd is, want je wilt het geheel zo luchtig mogelijk houden.
Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en schep er met één à twee volle eetlepels beslag in per pannenkoek - ik maak drie pannenkoekjes per keer.Bak ze ongeveer 2 minuten per kant. Houd de pannenkoekjes warm, terwijl je de andere bakt (met eventueel een nieuw klontje boter).
Voor het serveren: Knijp een beetje limoensap over de pannenkoekjes en beleg ze vervolgens een rolletje gerookte zalm en een toefje creme fraiche. Serveer ze met de limoenpartjes, zodat iedereen naar wens nog wat extra limoensap kan toevoegen. Bon appetit.