Ga terug

Cake zonder ei

Citroencake (zonder ei) met een toplaagje van crème fraiche en frambozenjam
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: cake zonder ei
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel fijn tafelzout
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 150 gram suiker
  • 275 gram kokosmelk van goede kwaliteit (geen light!)
  • 2 citroenen rasp van beiden + 3 volle eetlepels van het sap
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de toplaag

  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 1,5 eetlepel frambozenjam

Instructies

  • Zoals aangegeven heb je een springvorm van 20 cm nodig. Vet de zijkanten in. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout in en kom en zet apart.
  • Klop in je keukenmachine de olie, suiker en kokosmelk door elkaar. Een minuut of 5. Voeg dan de rasp en het sap van de citroen toe en ook het vanille extract. Klop nog een minuut.
  • Zet de machine stil en voeg de droge ingrediënten toe. Klop alles nog even kort (tot alles gemengd is - dit duurt max een minuut of 2, waarschijnlijk korter).
  • Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 35 minuten in de oven. Als het goed is komt een satéprikker er schoon uit. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en desgewenst met een toplaagje versierd.
  • Voor de toplaag. Smeer de bovenkant eerst in met de crème fraiche. Voeg dan de jam toe en maak draaiende bewegingen om het een beetje gemengd te krijgen (lees: totdat het er mooi uitziet). Enjoy!