Ga terug

Pompoensoep met dragon en Vermouth

Heerlijke pompoensoep met dragon en een scheutje Vermouth
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Soup
Keuken: French
Trefwoord: pompoensoep
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 50 ml vermouth (Noilly Prat)
  • 500 gram flespompoen geschild
  • 1,25 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels dragon fijngesneden
  • zout en versgemalen peper

Voor de garnering (desgewenst

  • dragon blaadjes
  • room

Instructies

  • Snipper de ui en schil de flespompoen (ik weet dat dit strikt genomen niet nodig is, maar ik doe het altijd wel). Snijd de pompoen in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui een minuut of vijf totdat de stukjes mooi glazig zijn. Knijp dan de knoflooktenen uit boven de pan en gaar de knoflook een minuutje mee.
  • Voeg de Noilly Prat (Vermouth) toe en laat drie minuten pruttelen.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en giet de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag, zodra het geheel kookt en voeg de dragon toe. Doe een deksel op de pan en laat alles 30 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Voor het serveren: schep de soep in een kom of bord. Voeg desgewenst een scheutje room toe en garneer met wat blaadjes dragon. Bon appetit!