Ga terug

Salade met gerookte makreel en kersen

Een heerlijke salade met gerookte makreel, verse kersen, linzen, mais en een kers-vinaigrette
Voorbereidingstijd10 minuten
Gang: Salad
Keuken: French
Trefwoord: salade met gerookte makreel en kersen
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 100 gram sla gemengd
  • 150 gram gerookte makreel in vlokken
  • 30 gram linzen uit blik, uitgelekt
  • 30 gram mais uit blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels rode ui gesnipperd
  • 10 kersen vers, gehalveerd en ontpit

Voor de kersen-vinaigrette

  • 5 kersen vers, gehalveerd en ontpit
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel grove mosterd

Instructies

  • Leg de sla op een serveerschaal. Verdeel de vlokken makreel en gehalveerde kersen over de salade.
  • Strooi vervolgens de linzen, mais en gesnipperde rode ui over de salade.
  • Maak de dressing: Doe de verse kersen in een keukenmixer en meng tot een pulp. Voeg de witte balsamicoazijn, olijfolie en mosterd toe en meng tot je een mooie roze vinaigrette hebt.
  • Sprenkel de vinaigrette over de salade en serveer. Bon appetit!