Salade met gerookte makreel en kersen
Een heerlijke salade met gerookte makreel, verse kersen, linzen, mais en een kers-vinaigrette
Voorbereidingstijd10 minuten min
Gang: Salad
Keuken: French
Trefwoord: salade met gerookte makreel en kersen
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken
- 100 gram sla gemengd
- 150 gram gerookte makreel in vlokken
- 30 gram linzen uit blik, uitgelekt
- 30 gram mais uit blik, uitgelekt
- 2 eetlepels rode ui gesnipperd
- 10 kersen vers, gehalveerd en ontpit
Voor de kersen-vinaigrette
- 5 kersen vers, gehalveerd en ontpit
- 1 eetlepel witte balsamico azijn
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel grove mosterd
Leg de sla op een serveerschaal. Verdeel de vlokken makreel en gehalveerde kersen over de salade.
Strooi vervolgens de linzen, mais en gesnipperde rode ui over de salade.
Maak de dressing: Doe de verse kersen in een keukenmixer en meng tot een pulp. Voeg de witte balsamicoazijn, olijfolie en mosterd toe en meng tot je een mooie roze vinaigrette hebt.
Sprenkel de vinaigrette over de salade en serveer. Bon appetit!