Ga terug

Broccolisoep met pesto en feta

Broccolisoep met pesto en feta
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Gang: soep
Keuken: French
Trefwoord: broccolisoep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram broccoli roosjes + steel (in blokjes)
  • 1 aardappel 150 gram ongeveer, geschild en in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel groene pesto vers (zie recept op mijn blog) of uit een potje
  • 50 gram feta (volle eetlepel per bord/kom)

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui een minuut of 7, totdat de stukjes mooi glazig zien. Knijp vervolgens de knoflook uit boven de pan en bak even een minuutje mee.
  • Doe de broccoliroosjes en -blokjes in de pan en voeg ook de aardappelblokjes toe.
  • Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai, zodra het geheel kookt, het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de soep 25 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een eetlepel pesto. Breng op smaak met een beetje peper en desgewenst een beetje zout (let op: de feta maakt de soep ook nog zouter - dus denk daaraan).
  • Schep de soep in borden/kommen en garneer met een volle eetlepel verkruimelde feta. Enjoy!