Ga terug

Filodeeg pakketjes met appel en Bastognekoek

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Gang: Dessert
Keuken: French
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 8 vellen filodeeg
  • 2 appels geschild, klokkenhuis verwijderd en in kleine blokjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 handje blonde rozijnen
  • 3 theelepels bruine basterd suiker donker
  • 2 Bastognekoeken
  • olijfolie

Instructies

  • Zet een bakplaat klaar met bakpapier erop en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de appelblokjes in een kom en voeg kaneelpoeder, gemberpoeder, rozijnen en Basterd suiker toe.
  • Verkruimel de Bastognekoeken boven de kom en roer alles goed door elkaar.
  • Leg één filodeegvel op je werkblad. Bestrijk het met olijfolie. Leg het tweede vel erop (gewoon in dezelfde richting) en vet ook dat in met olie. Leg 1/4 van je appelmengsel op het midden van je vel (als een soort worst). Pak vervolgens de onderste punten van je filodeegvel en klap het over de vulling heen. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen over de vulling en rol het deeg op (zoals een loempia). Leg je pakketje op de bakplaat en herhaal dit voor de andere drie pakketjes.
  • Bestrijk de bovenkant van alle pakketjes met nog een beetje olijfolie en schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in. Bak ze 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Je kunt ze een paar uur wegzetten tot gebruik. Ze blijven knapperig (gewoon buiten de koelkast). Snijd ze doormidden en leg op een schoteltje. Ook lekker met een bolletje ijs en/of slagroom erbij (had ik helaas niet in huis, maar doe ik er volgende keer zeker bij). Enjoy!