Ga terug

Courgette-preisoep met Lemon pepper

Een heerlijke fris-pittige soep
Voorbereidingstijd25 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: courgettesoep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 120 gram prei in dunne ringen (alleen het wit en lichtgroene deel)
  • 500 gram courgette in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theelepel Lemon Pepper
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 citroen je hebt alleen een beetje verse rasp nodig (van max. 1/2 citroen)
  • zout indien gewenst

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Fruit de ui een minuut of 5 op middelhoog vuur, totdat de stukjes mooi zacht en glazig zijn.
  • Voeg de preiringen en blokjes courgette toe. Knijp de knoflook uit boven de pan en roer de Lemon Pepper erdoorheen. Bak, af en toe roerend, een minuut of 2.
  • Giet dan de bouillon erbij, draai het vuur hoog en breng aan de kook. Draai zodra alles kookt het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in je keukenmachine, proef en breng op smaak met een beetje citroenrasp (let op: niet meteen alle rasp van 1/2 citroen toevoegen - kwestie van proeven en toevoegen voor zover nodig....) Proef nogmaals en breng indien nodig verder op smaak met nog wat extra Lemon Pepper, een beetje zout en/of een beetje extra citroen rasp. Bon appetit!