Ga terug

Baharat gehaktballetjes

Heerlijke kruidige gehaktballetjes die langzaam gegaard worden in aalbessengelei. Heerlijk met een beetje sumak-yoghurt erbij
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Gang: Appetizer
Trefwoord: baharat gehaktballetjes
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels baharat kruiden
  • 150 gram aalbessengelei
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 citroen

Voor het serveren:

  • 120 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel sumak
  • citroensap klein beetje (gebruik van citroen v het hoofdrecept)

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom. Voeg de gesnipperde ui toe en pers de knoflooktenen uit boven de kom. Voeg 1 eetlepel Baharatkruiden toe en een beetje zout en peper. Meng alles met je handen en draai er kleine balletjes van.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en doe de aalbessengelei, runderbouillon en de 2e eetlepel baharat in de pan. Breng zachtjes aan de kook. Voeg zout, peper en sap van 1/2 citroen toe.
  • Leg de balletjes in de sauss en laat ze op laag vuur (met deksel op de pan) 10 minuten garen. Roer na die 10 minuten alles even goed door elkaar en laat dan nog 10 minuten langzaam verder garen. Let het 2e gedeelte wel een beetje op en check af en toe - voeg als de saus echt te dik wordt (lees: dreigt aan te branden) eventueel een beetje water (of extra bouillon) toe.
  • Roer de sumak door de yoghurt en voeg naar smaak een beetje citroensap en zout toe.
  • Serveer de balletjes in de saus met het schaaltje sumak-yoghurt erbij.