Ga terug

In Calvados gekarameliseerde wortel

Heerlijke in Calvados en kruidenbouillon gekarameliseerde stukjes wortel.
Voorbereidingstijd6 min
Bereidingstijd8 min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: Calvados wortel
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram wortel
  • 1 theelepel zout
  • 20 gram gezouten roomboter
  • 50 ml Calvados
  • 100 ml groentebouillon

Instructies

  • Schil de wortelen en snijd ze in diagonale plakken (2cm dik).
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg 1 theelepel zout toe. Doe de wortel erbij en kook de wortel 4 minuten en giet ze daarna af.
  • Smelt 10 gram roomboter in een koekenpan op halfhoog vuur en voeg de wortel toe. Hussel de pan even, zodat de plakjes mooi glanzen van de boter.
  • Giet de Calvados erbij en laat even 2 minuten karameliseren. Voeg dan de groentebouillon toe en laat garen - af en toe even roeren en/of husselen - totdat de bouillon verdampt is. Dit duurt een minuut of 6. Let op: de wortel moet mooi beetgaar zijn. Voeg dan de resterende 10 gram boter toe. Hussel alles nog even goed, totdat de boter goed gesmolten is en serveer. Bon appetit!