Ga terug

Rode linzensoep met kerrie en kokos

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: rode linzensoep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 150 gram rode linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 10 gram geschilde verse gember (= +/- 2 eetlepels fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 volle theelepels kerriepoeder
  • 5 takjes koriander
  • 1 blik tomatenblokjes = blik van 400 gram
  • 600 ml groentebouillon + 100 ml extra voor eventueel verdunnen
  • 1 blik kokosmelk = blik van 400 ml
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de gember in zo klein mogelijke stukjes. Pluk de bladjes van de koriandertakjes en snijd de steeltjes zo klein mogelijk. Leg de blaadjes even apart.
  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de stukjes ui een minuut of vijf tot ze glazig zien. Voeg dan gember, knoflook en kerriepoeder toe en roer alles goed door elkaar. Bak 2 minuten.
  • Doe dan de linzen erbij en voeg de stukjes van de koriandertakjes toe. Giet de tomatenblokjes, groentebouillon en kokosmelk erbij. Roer alles goed door elkaar en geef een paar flinke draaien aan de pepermolen boven de pan. Breng het geheel aan de kook.
  • Draai zodra het geheel kookt, het vuur laag en laat alles 30 minuten pruttelen. Pureer vervolgens de helft van de soep. Dat geeft de lekkerste structuur. Uiteraard kan je hem ook helemaal pureren als je voorkeur uitgaat naar een gladde soep. Mocht hij wat te dik zijn geworden, dan kan je het geheel uiteraard verdunnen met wat extra groentebouillon en/of een beetje water. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in een kom en garneer met een beetje koriander. Bon appetit.