Ga terug

Parelcouscous salade met oesterzwam en venkel

Heerlijke vegetarische salade van parelcouscous met oesterzwam en venkel
Voorbereidingstijd15 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: parelcouscous salade
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 200 gram parelcouscous
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 knol venkel in ringen gesneden
  • 200 gram oesterzwammen in grove stukken gesneden
  • 1 scheutje pastis
  • 1 lenteui in ringetjes gesneden
  • 10 gram verse basilicum
  • 2 eetlepels dragon azijn
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing (bij mij is dat 10 minuten). Giet af en doe in een grote schaal.
  • Maak tijdens het koken van de couscous de andere onderdelen van de salade klaar: Verwarm 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde sjalot tot de stukjes mooi glazig zien - een minuut of 5.
  • Voeg dan de venkel en oesterzwam toe. Bestrooi royaal met zout en peper en roerbak een minuut of 5. Giet er dan een scheutje pastis bij en gaar nog even 2 minuten verder.
  • Voeg de lente ui toe en gaar ook dit nog even 2 minuten mee. Proef om te checken of de venkel mooi beetgaar is. Zo niet, gaar dan nog iets langer.
  • Doe de inhoud van de pan bij de parelcouscous in de slaschaal.
  • Hak de basilicum fijn en voeg toe. Giet de resterende 3 eetlepels olijfolie erbij en voeg ook de dragonazijn toe. Hussel alles goed door elkaar. Proef en breng goed op smaak met zout en peper. Je kunt deze salade gelijk serveren (lauwwarm dus), maar hij kan ook prima afgedekt in de koelkast worden bewaard en op een later tijdstip koud gegeten worden. Bon appetit!