Ga terug

Vis ovenschotel met kabeljauwfilet

Gezonde vis ovenschotel: gekruide kabeljauwfilet, haricot verts en een bloemkoolpuree met kerrie. Ideaal voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: vis ovenschotel kabeljauw
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 350 gram kabeljauwfilet
  • 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 1/2 bloemkool (= 450 gram) in roosjes
  • 2 eetlepels slag- of kookroom
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 gram haricot verts

Instructies

  • Kook de bloemkoolroosjes gaar in ongeveer 10 minuten en giet af. Prak de gekookte bloemkool grof en voeg de room toe om de puree een beetje smeuïg te maken. Voeg kerriepoeder toe, roer door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
  • Kook de haricot verts beetgaar.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak daarin de kabeljauwfilet een paar minuten aan beide kanten. Voeg de gehakte peterselie en knoflook toe.
  • Voeg ook de grove mosterd toe en schep het er voorzichtig doorheen. De kabeljauw valt dan in vlokken uiteen. Dat is prima.
    kabeljauw bakken
  • Schep het kabeljauwfiletmengsel in een ovenschaal.
  • Dek de kabeljauw af met een laagje haricot verts.
  • Maak een mooi toplaagje met de bloemkoolpuree en dek de ovenschotel af met aluminiumfolie. Tot hier kan je de ovenschotel perfect voorbereiden. Zet in de koelkast tot gebruik.
    bloemkoolpuree met kerrie
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven. Bon appetit.
    vis ovenschotel