Zuurkool salade met appel, karwijzaad en dille
Een heerlijk bijgerecht. Zeer geschikt bij varkensvlees
Voorbereidingstijd5 minuten min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: zuurkool salade met appel
Porties: 4
Auteur: Nigella Lawson
- 150 gram gekookte zuurkool in Riesling (of andere witte wijn), afgekoeld en uitgelekt
- 1 Gala appel
- 1 theelepel karwijzaad
- 1/8 theelepel kruidnagelpoeder
- 3 eetlepels verse dille fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
Doe de uitgelekte koude gekookte zuurkool in een slakom.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne kleine blokjes en voeg toe.
Voeg karwijzaad, kruidnagelpoeder, fijngehakte dille en een snuf zout toe. Giet de olijfolie erover en geef een flinke draai aan de pepermolen boven de kom. Hussel alles goed door elkaar en stort op een serveerschaal. Klaar (zeg nou zelf - zo gepiept, toch?!). Enjoy!