Ga terug

Luchtige brownies met kokos

Gang: Dessert
Keuken: American
Trefwoord: luchtige brownies met kokos
Porties: 20 stuks
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade in stukjes
  • 50 ml kokosmelk
  • 50 gram geraspte kokos en beetje extra voor de garnering
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructies

  •  Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakblik (ongeveer 20 bij 30) klaar en bekleed de binnenkant met bakpapier.
  • Zet een kom op een pan zacht borrelend water en doe de chocolade samen met de kokosmelk in de kom. Smelt de chocolade al roerend.
  • Voeg, zodra de chocolade gesmolten is, de blokjes boter toe en roer opnieuw totdat ook de boter is gesmolten. Giet de suiker erbij en meng goed door het chocolademengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en meng ieder ei goed door het mengsel, voordat je de volgende erbij doet.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en de geraspte kokos, haal de kom voorzichtig van de pan, en spatel het bloemkokosmengsel goed door het chocolademengsel. Giet het browniebeslag vervolgens in het bakblik en schuif het in het midden van je oven.
  • Bak de brownies 35 minuten. Haal het blik uit de oven en laat volledig afkoelen. Snijd in kleine rechthoekjes, bestrooi ze met een beetje geraspte kokos en smullen maar!