Chocoladebrownies met noten
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Gang: Dessert
Keuken: American
Trefwoord: chocoladebrownies
Porties: 10
Auteur: kook van Jamie - Jamie Oliver
- 50 gram gezouten roomboter koud en in blokjes
- 200 gram pure chocolade goede kwaliteit 70%
- 80 gram cacaopoeder
- 65 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 350 gram suiker
- 4 eieren
- 40 gram walnoten
- 40 gram pecannoten
- 40 gram macadamia's
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een rechthoekig bakblik (van 30cm lengte) klaar, bekleed met bakpapier.
Smelt de boter en chocolade, au bain marie, en roer totdat alles gesmolten is.
Zeef de bloem en cacaopoeder boven een grote kom. Voeg bakpoeder en suiker toe en roer goed door elkaar.
Giet de gesmolten chocolade erbij en roer tot een glad beslag. Klop de eieren los in een kom en giet het eimengsel bij het chocoladebeslag.Roer alles goed door elkaar.
Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag. Roer nog even goed, zodat de nootjes mooi verdeeld zijn en giet het beslag dan in het bakblik.
Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak 25 minuten.Haal uit de oven (als het goed is - is het net niet gaar - let op: als je er een prikker in steekt moet hij er niet helemaal droog uitkomen - het is de bedoeling dat hij vanbinnen 'nattig' blijft). Laat volledig afkoelen en snijd dan in vierkantjes. Enjoy!