Ga terug

Chocoladebrownies met noten

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Gang: Dessert
Keuken: American
Trefwoord: chocoladebrownies
Porties: 10
Auteur: kook van Jamie - Jamie Oliver

Ingrediƫnten

  • 50 gram gezouten roomboter koud en in blokjes
  • 200 gram pure chocolade goede kwaliteit 70%
  • 80 gram cacaopoeder
  • 65 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 350 gram suiker
  • 4 eieren
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram pecannoten
  • 40 gram macadamia's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een rechthoekig bakblik (van 30cm lengte) klaar, bekleed met bakpapier.
  • Smelt de boter en chocolade, au bain marie, en roer totdat alles gesmolten is.
  • Zeef de bloem en cacaopoeder boven een grote kom. Voeg bakpoeder en suiker toe en roer goed door elkaar.
  • Giet de gesmolten chocolade erbij en roer tot een glad beslag. Klop de eieren los in een kom en giet het eimengsel bij het chocoladebeslag.Roer alles goed door elkaar.
  • Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag. Roer nog even goed, zodat de nootjes mooi verdeeld zijn en giet het beslag dan in het bakblik.
  • Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak 25 minuten.Haal uit de oven (als het goed is - is het net niet gaar - let op: als je er een prikker in steekt moet hij er niet helemaal droog uitkomen - het is de bedoeling dat hij vanbinnen 'nattig' blijft). Laat volledig afkoelen en snijd dan in vierkantjes. Enjoy!