Ga terug

Sinaasappeltaart

SInaasappel amandeltaart
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Gang: Dessert
Keuken: French
Trefwoord: sinaasappeltaart
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 200 gram gezouten roomboter koud en in blokjes + extra voor invetten springvorm
  • 380 gram suiker
  • 4 sinaasappelen rasp & sap
  • 1 citroen rasp & sap
  • 245 gram gemalen amandelen
  • 5 eieren
  • 135 gram bloem
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voorop 180 graden. Vet je springvorm (26 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Vet dat bakpapier ook een beetje in.
  • Klop de boter met 300 gram suiker en de sinaasappelrasp en citroenrasp op een lage snelheid door elkaar in je keukenmachine. Voeg de helft van de gemalen amandelen toe en meng goed.
  • Voeg dan 1 voor 1 de losgeklopte eieren toe. Stop tussendoor telkens even je machine en schraap het beslag van de zijkanten naar beneden om het beter te laten mengen. Beetje kliederklusje, maar gewoon even doen.
  • Voeg dan de rest van het amandelpoeder toe, samen met bloem en zout. Meng alles goed. Kieper het beslag in je springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Schuif de taart in het midden van je voorverwarmde oven en bak hem in 45 minuten gaar. Haal de taart uit de oven en zet even op een onderzetter (let op: nog niet uit de vorm halen!).
  • Breng de rest van de suiker (80 gram) samen met 120 ml van het sap (ik doe het sinaasappelsap samen met het citroensap in een maatbeker - dan heb je meer dan 120ml - daar gebruik je dus alleen maar een deel van en de rest drink je lekker op) in een steelpannetje al roerend aan de kook.
  • Haal de siroop, zodra deze kookt, van het vuur en giet het over de nog warme taart. Laat de taart vervolgens helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Enjoy!