Ga terug

Blondies met witte chocolade

Een lekkernij voor de echte zoetekauw
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Dessert
Keuken: American
Trefwoord: blondies met witte chocolade
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 225 gram roomboter ongezouten
  • 350 gram basterdsuiker lichtbruin
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 275 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout
  • 100 gram witte chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed je vierkante bakblik (20 bij 20 cm) met bakpapier. Op die manier kan je de blondie na het bakken makkelijk(er) verwijderen uit het blik.
  • Hak de chocolade in niet al te kleine brokjes en zet apart.
  • Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Giet de boter in je keukenmachine en mix het met de suiker tot je een mooi lichtgeel mengsel hebt. Een minuut of 5.
  • Voeg dan één ei toe en meng tot het is opgenomen. Voeg dan het tweede ei toe en meng ook dit net zolang tot het goed opgenomen is.
  • Voeg het vanille-extract toe en meng nog 3 minuten.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en een snuf zout. Meng nog even kort. Zet dan je keukenmachine uit en spatel de brokjes witte chocolade door het beslag. Giet het beslag in je bakblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de blondies in 30 minuten goudbruin. De blondie is nog zacht van binnen, maar de randjes zien er dan als het goed is mooi stevig uit. LET OP: je moet de blondie helemaal laten afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt. Hij stijft dan namelijk in die tijd ook een beetje op en dat heeft hij nodig. Ik haal zelf eerlijk gezegde de buitenrandjes er altijd af - die zijn bij mij vaak aan de (te) harde kant - en snij daarna de blondie in mooie blokjes.