Ga terug

Walnoten-wortel taartjes

Bereidingstijd40 minuten
Gang: Dessert
Keuken: French
Trefwoord: worteltaart
Porties: 6
Auteur: Aangepaste versie van Delicious Magazine

Ingrediƫnten

Voor de walnoten-wortel taartjes

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
  • 1 winterwortel
  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel honing + extra voor het serveren
  • 100 gram gepelde walnoten + extra voor het serveren

Voor de citroen mascarpone:

  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 citroen 2 theelepels rasp + sap van 1/2 citroen
  • 1/4 theelepel vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 6 vormpjes (timbaaltjes) van 150ml in met een beetje olie. Knip rondjes van bakpapier ter grootte van de bodem van je vormpje en leg die op de bodem. Dit om te zorgen dat ze niet vast blijven plakken en ze makkelijk uit de vormpjes te storten zijn.
  • Schil en rasp de wortel. Hak de gepelde walnoot in stukjes.
  • Doe het bakmeel, bakpoeder, zonnebloemolie, wortel, bruine suiker, eieren, vanille-extract en de honing in een mengkom van je keukenmachine (of in een gewone mengkom met je elektrische mixer - kan uiteraard ook) en mix alles goed door elkaar tot je een beslag hebt. Zet de machine uit en spatel de stukjes walnoot erdoor. Vul ieder vormpje tot 2/3 met het beslag.
  • Maak een plooi in 6 stukken aluminiumfolie (zodat de taartjes een beetje kunnen rijzen) en dek ieder vormpje met een (bolstaand) stuk folie af.
  • Zet de vormpjes in een braadslee en vul deze met kokend water, zodat de vormpjes tot de helft onder water staan. Schuif de braadslee in de oven en bak de taartjes 35 minuten.
  • Haal ze uit de oven en til de vormpjes voorzichtig uit de braadslee. Laat ze 5 minuten afkoelen.
  • Meng tijdens het wachten de mascarpone, poedersuiker, citroenrasp, citroensap en vanille-extract goed door elkaar. Stort de taartjes op bordjes en schep er een lepel citroenmascarpone op. Garneer met een beetje honing en wat stukjes walnoot. Bon appetit!