Ga terug

Boerenkoolpesto met cashewnoten

Heerlijke grove pesto van boerenkool, cashewnoten en citroen
Voorbereidingstijd2 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: boerenkool
Porties: 4
Auteur: Donna Hay

Ingrediƫnten

  • 300 gram boerenkool alleen het blad
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram cashewnoten gezouten + extra voor garneren
  • 2 theelepels fijngeraspte citroenschil
  • 40 gram parmezaanse kaas fijngeraspt
  • 125 ml olijfolie
  • zeezout

Instructies

  • Draai de boerenkool in een keukenmachine tot een fijne massa. Voeg dan de knoflook, cashewnoten, citroenrasp, parmezaanse kaas en olie toe en draai op de 'pulse' stand tot je een mooie grove pesto hebt. Let op: de pesto doet wat droog aan, in vergelijking met normale pesto. Dat hoort zo. Je kunt hem uiteraard natter maken, maar dan moet je meer olie toevoegen.
  • Voeg een aantal eetlepels van deze pesto toe aan je gekookte pasta. Hussel goed en garneer desgewenst met nog wat extra cashewnoten. Ik bestrooi mijn pasta daarna met een beetje extra zeezout, maar dat kan je uiteraard ook achterwege laten. Bon appetit!
  • Overgebleven pesto kan je afgedekt in de koelkast nog een aantal dagen bewaren. Ook lekker: smeer wat pesto op een boterham en beleg dan vervolgens met een topping naar keuze (bijvoorbeeld: plakjes tomaat of voor een niet vega-versie wat gerookte kip)