Ga terug

Salade met geroosterde oesterzwam

Een kerst salade met geroosterde oesterzwam, buffelmozzarella, groene tomaat, sugarsnaps en een pittige Ottolenghi dressing
Voorbereidingstijd10 minuten
Gang: Salad
Keuken: French
Trefwoord: geroosterde oesterzwam
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 125 gr buffelmozzarella's
  • 2 groene tomaten
  • 100 gram geroosterde oesterzwam zie mijn blogpost 'geroosterde oesterzwam'
  • 50 gram sugarsnaps gekookt

Pittige Ottolenghi dressing

  • 150 gram geroosterde paprika's uit pot, uitgelekt
  • 1/2 rode peper zaadlijst verwijderd
  • 1 theelepel verse gember geraspt
  • 1 eetlepel suiker
  • 50 ml witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 limoen rasp + 2 eetlepels sap
  • 100 ml tomatenstukjes uit blik
  • zout en peper

Instructies

  • Zet een platte serveerschaal klaar. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel over de schaal.
  • Snijd de tomaten ieder in acht partjes en verdeel over de salade. Verdeel ook de geroosterde oesterzwammen en sugarsnaps over de salade.
  • Maak de dressing: Doe alle ingredienten voor de saus in een keukenmachine en meng tot ene mooie gladde saus. Proef en breng indien op smaak met extra suiker, zout, peper (en/of rode peper?!), limoensap. Sprenkel wat van de saus over de salade en serveer.
  • Let op: je hebt maar een beetje van de saus nodig. Zet het restant afgedekt weg in de koelkast (enkele dagen houdbaar). Gebruik het bijvoorbeeld als dipsaus bij de borrel.