Salade met geroosterde oesterzwam
Een kerst salade met geroosterde oesterzwam, buffelmozzarella, groene tomaat, sugarsnaps en een pittige Ottolenghi dressing
Voorbereidingstijd10 minuten min
Gang: Salad
Keuken: French
Trefwoord: geroosterde oesterzwam
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
- 2 125 gr buffelmozzarella's
- 2 groene tomaten
- 100 gram geroosterde oesterzwam zie mijn blogpost 'geroosterde oesterzwam'
- 50 gram sugarsnaps gekookt
Pittige Ottolenghi dressing
- 150 gram geroosterde paprika's uit pot, uitgelekt
- 1/2 rode peper zaadlijst verwijderd
- 1 theelepel verse gember geraspt
- 1 eetlepel suiker
- 50 ml witte balsamico azijn
- 2 eetlepels vissaus
- 1/2 teentje knoflook
- 1 limoen rasp + 2 eetlepels sap
- 100 ml tomatenstukjes uit blik
- zout en peper
Zet een platte serveerschaal klaar. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel over de schaal.
Snijd de tomaten ieder in acht partjes en verdeel over de salade. Verdeel ook de geroosterde oesterzwammen en sugarsnaps over de salade.
Maak de dressing: Doe alle ingredienten voor de saus in een keukenmachine en meng tot ene mooie gladde saus. Proef en breng indien op smaak met extra suiker, zout, peper (en/of rode peper?!), limoensap. Sprenkel wat van de saus over de salade en serveer.
Let op: je hebt maar een beetje van de saus nodig. Zet het restant afgedekt weg in de koelkast (enkele dagen houdbaar). Gebruik het bijvoorbeeld als dipsaus bij de borrel.