Ga terug

Geroosterde Oesterzwam

Geroosterde oesterzwam is een leuke manier om een knappertje toe te voegen aan salades
Bereidingstijd30 min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: geroosterde oesterzwam
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout & peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar (desgewenst bedekt met bakpapier).
  • Snijd de onderkant van de stelen van de oesterzwammen los en doe ze in een grote kom.
  • Doe de olijfolie in een kommetje. Pers de knoflook uit boven de kom en voeg de rozemarijn toe. Voeg royaal zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
  • Giet de olijfolie over de oesterzwammen en hussel alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat alle oesterzwammen voorzien zijn van een klein laagje olie.
  • Spreid de oesterzwammen uit over de bakplaat en rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.