Ga terug

Franse Groentetaart

Franse groentetaart met provençaalse kruiden. Een puur en simpel bijgerech, dat er bovendien heel fraai uitziet. Een absolute aanrader.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: groentetaart
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 pak/rol bladerdeeg
  • 4 courgettes
  • 4 wortelen
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels provençaalse kruiden
  • grof zeezout en versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed een bakvorm met bladerdeeg. Bestrijk de bodem met mosterd.
  • Maak de wortelen schoon (verwijder het buitenste velletje). Snij de wortelen met een dunschiller in de lengte in dunne repen. Doe die in een schaal.
  • Snij de courgettes met een dunschiller in de lengte in dunne repen. Let op: je moet de donkere buitenrand blijven zien - ik draai de courgette dus een kwartslag na een paar halen. Het binnenste witte stuk (eventuele zaadlijst) gebruik ik niet. Doe de gourgetterepen in een andere schaal.
  • Nu beginnen we met het vullen van de taart. Rol een courgetteplak op en plaats die in het midden van de taartvorm. Vouw daar nu, om beurten een ring van wortel en courgette omheen. Ga net zolang door, totdat de hele taartvorm gevuld is. Ja, klopt - je bent even bezig...
  • Doe vier eetlepels olijfolie in een kommetje.Knijp een teentje knoflook uit boven de kom en hussel het met een vork door de olie. Smeer met een kwastje alle olie (ja, alle olie) over de bovenkant van de groenterepen. Verdeel de provençaalse kruiden over de taart en bestrooi alles royaal met zout en versgemalen peper.
  • Bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven. Deze taart is prima van tevoren te bereiden. Je warmt hem dan vlak voor het serveren gewoon weer even op in de oven (bovenkant even afdekken met aluminiumfolie). Bon appetit!