Ga terug

tomaat gevuld met maiscreme en salie

een leuke borrelhap. Orginele smaakcombinatie en ziet er mooi uit.
Voorbereidingstijd10 min
Gang: Appetizer
Keuken: French
Trefwoord: maiscreme
Porties: 10
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram mais uit blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels Saint Moret of andere roomkaas
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1/4 teentje knoflook geperst
  • 3 blaadjes salie fijngehakt
  • grof zeezout & versgemalen peper
  • 1 bak trostomaatjes één maatje groter dan kerstomaatjes

Instructies

  • Pureer de maiskorrels met de Saint Moret, creme fraiche en azijn in de keukenmachine.
  • Pers het 1/4 teentje knoflook uit boven de kom (je hebt echt maar een heel klein beetje nodig) en voeg ook de fijngehakte salie toe. Meng nog even goed.  
  • Proef en breng op smaak met een flinke snuf grot zeezout en versgemalen peper. Nog even mengen. Dek de crème af en zet weg in de koelkast.
  • Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze uit. Zet ze ondersteboven op keukenpapier en laat ze goed uitlekken. Ik snijd trouwens ook een flinterdun reepje van de onderkant van de tomaat. Dit doe ik om ervoor te zorgen dat ze goed blijven staan. 
  • Vul de tomaatjes pas vlak voor het serveren met de maiscrème en dek ze af met het kapje van de tomaat. Zet de gevulde tomaten op een borrelplank en serveer. Enjoy!