Ga terug

Walnotencake met chocolade

Een walnotencakerol met slagroomvulling en chocoladetopping
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd12 minuten
1 uur
Gang: Dessert
Keuken: French
Trefwoord: walnotencake
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken - originele recept komt uit het kookboek 'Taarten' - Marina Neri

Ingrediƫnten

  • 75 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram walnoten gemalen
  • 4 eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 45 gram roomboter ongezouten, gesmolten en afgekoeld
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram chocolade puur, grof gehakt
  • 120 ml slagroom
  • 2 eetlepels sterke koffie
  • 2 eetlepels gehakte walnoten ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat (38x25) met licht ingevet bakpapier.
  • Zeef de bloem, maizena en kaneel boven een kom. Roer de gemalen walnoten erdoor.
  • Klop de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker in je keukenmachine tot je een dik, schuimig, wit-geel mengsel hebt. Dit duurt een paar minuten.
  • Spatel de gemengde bloem er voorzichtig doorheen en daarna ook de gesmolten boter. Zorg dat het geheel mooi luchtig blijft. Giet/schep het beslag op de bakplaat en verdeel gelijkmatig.
  • Bak de cake 12 minuten. Hij is dan goudgeel van kleur als het goed is.
  • Bestuif een schone theedoek met twee eetlepels poedersuiker en stort de deegplak op de theedoek. Verwijder het bakpapier en rol de theedoek op. Begin aan de korte kant en laat de rol met de naad omlaag afkoelen op een taartrooster (ongeveer een uurtje).
  • Klop voor de vulling de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.
  • Rol de cake uit en bestrijk hem met de slagroom. Rol de cake op en zet hem met de naad omlaag nog even een half uurtje in de koelkast.
  • Voor de toplaag smelt je de chocolade met de slagroom en koffie au bain marie. Roer tot de massa glad en glanzend is. Laat hem 15 minuten afkoelen.
  • Bestrijk de cake aan alle kanten met de chocolade en bestrooi hem met grofgehakte stukjes walnoot. Enjoy!