Ga terug

Gemarmerde chocoladetaart

Een supersmeuïge gemarmerde chocoladetaart van witte en pure chocolade.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Dessert
Keuken: French
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram witte chocolade in kleine blokjes
  • 150 gram pure chocolade > 55% in ieder geval, in blokjes
  • 2 eetlepels espressokoffie heet
  • 150 gram creme fraiche
  • 150 gram gezouten roomboter in blokjes + beetje extra voor invetten springvorm
  • 150 gram suiker
  • 5 eieren
  • 4 eetlepels bloem + beetje extra voor springvorm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de bodem van een springvorm (22cm) met bakpapier. Vet de vorm in met een beetje boter en bestuif de vorm met een beetje bloem.
  • Let op: je maakt twee mengsels en hebt dus twee pannetjes nodig met een kom erop om alles au-bain marie te kunnen verwarmen.
  • Zet de pannetjes met water op het vuur en breng aan de kook. Draai, zodra het water bubbelt, het vuur zacht. Wacht eventjes. Het water moet echt zachtjes bubbelen. Zet dan pas de kommen op de pannen.
  • Doe in de ene kom de stukjes witte chocolade en laat rustig smelten. Doe tegelijkertijd in de andere kom de pure chocolade en giet daar de espresso bij. Laat ook die chocolade rustig smelten.
  • Haal zodra de witte chocolade gesmolten is, de kom van het vuur en meng de crème fraiche en het ei erdoor. Voeg twee eetlepels bloem toe en roer alles goed door. Zorg dat het een mooi glad geheel is en zet even weg.
  • Doe de stukjes boter bij de gesmolten pure chocolade in de kom en roer, totdat ook de boter gesmolten is. Voeg dan de suiker toe en roer totdat het mooi is opgenomen. Let op: deze kom staat dus nog op het pannetje.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe (4 in het totaal). Roer na de toevoeging van ieder ei heel goed en voeg pas het volgende ei toe als alles goed is opgenomen in het mengsel. 
  • Haal nu de pan van het vuur en voeg twee eetlepels bloem toe. Roer, totdat alles is opgenomen.
  • Giet driekwart van het pure chocolade mengsel in de vorm. Giet daar het witte mengsel overheen en dek dat af met het restant van het pure mengsel.
  • Neem de achterkant van een lepel en trek mooie slingerbewegingen in het beslag. Beweeg een beetje van onder naar boven om het mooi te mengen. Let op: niet te lang/teveel mengen, want anders is het marmereffect weg.
  • Bak de taart 25 minuten. Laat hem daarna volledig afkoelen in de vorm. Als het je lukt: dek de springvorm na het afkoelen af met aluminiumfolie en zet hem (buiten de koelkast) een nachtje weg. Dan is hij nog lekkerder. ENJOY!