Ga terug

Geroosterde bloemkool salade met appel

In de oven geroosterde bloemkool met bacon, appel, rode ui en een karwijzaad vinaigrette
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Side Dish
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 300 gram bloemkool in roosjes verdeeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout
  • 2,5 eetlepel appelazijn
  • 1/2 theelepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 6 plakjes bacon in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui in dunne halve ringen gesneden
  • 1 appel (ik gebruik rode Gala - voor de kleur) ongeschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels bieslook in kleine ringetjes geknipt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloemkoolroosjes in een kom. Giet de olijfolie erbij en voeg een snuf grof zeezout toe. Hussel alles door elkaar met je handen en verdeel de roosjes vervolgens over een bakplaat. Schuif in de oven en rooster de bloemkool 20 minuten.
  • Maak in de tussentijd de vinaigrette: klop de appelazijn met de mosterd en suiker door elkaar in een schaaltje. Rooster de karwijzaadjes in een droge koekenpan een paar minuten, totdat je aroma's goed vrijkomen. Je ruikt dat vrij duidelijk. Doe de zaadjes bij de vinaigrette en zet apart.
  • Bak de bacon samen met de uiringen op middelhoog vuur, totdat de bacon lekker knapperig is en de ui mooi zacht. (een minuut of 5 dus). Doe alles in een slakom.
  • Haal de bloemkool uit de oven en doe dit bij de bacon en ui in de slakom. Voeg de stukjes appel toe en giet de vinaigrette erbij. Hussel alles goed door elkaar. Verdeel alles over een grote platte schaal en bestrooi met de bieslook. Enjoy!