Ga terug

Pompoenijs met Cognac (zonder ijsmachine)

Dit is supersmeuïg ijs met een heel verrassende smaak. Een schepje cranberrysaus erbij en je kerstdessert is klaar.
Voorbereidingstijd35 minuten
Gang: Dessert
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 130 gram Pompoen (butternut) in grove blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Vadouvan kruiden
  • 1 snuf zout
  • 150 ml gecondenseerde melk met suiker
  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels Cognac
  • (homemade) cranberrysaus voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de blokjes pompoen in een kom en voeg de olijfolie, vadouvan kruiden en zout toe. Hussel alles goed door elkaar. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.
  • Pureer de pompoen in je keukenmachine. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng tot een glad mengsel. Giet dan de slagroom erbij en klop tot het mengsel wat dikker wordt - dit duurt een minuut of 4. Giet dan, terwijl de machine loopt, de cognac erbij en meng nog even goed. 
  • Vul je Tupperware doos met het ijsmengsel (ik gebruik zelf een 2 liter bak - bij gebrek aan kleinere dozen, maar 1 liter is ook prima). Sluit af en zet minimaal 1 nacht in de vriezer. Haal het ijs 10 minuten voor gebruik uit de vriezer, zodat het een beetje zachter kan worden. Schep één à twee bolletjes ijs in een leuk kommetje. Een schepje cranberrysaus erover en genieten maar.