Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een springvorm klaar van 23cm. Bedek de bodem met bakpapier en vet de vorm in met een beetje boter.
Roer de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar in een kom.
Klop de boter, suiker en citroenrasp op een middelhoge stand in je keukenmachine tot een mooie zachte massa.
Voeg een ei toe en klop, totdat het is opgenomen. Herhaal dit voor het andere ei. Zet dan de mixer op de lage stand en voeg een beetje van het bloemmengsel toe. Dan een beetje van de melk. Herhaal dit proces totdat alle bloem en alle melk is toegevoegd en je een mooi glad beslag hebt.
Schep het beslag in de springvorm (ja, het is een vrij stevig beslag, dat je moet scheppen).
Verdeel vervolgens de cranberrysaus over het beslag. Leg daar een mooi laagje witte chocolade blokjes op.
Maak nu de crumble: Doe de bloem, roomboter, kaneel, suiker en grof gehakte peccannoten in een schaal. Werk en wrijf de boter met je vingers door het mengsel, totdat het aanvoelt en eruit ziet als een grof broodkruim. Verdeel het over de taart en druk de extra pecannoot helften in de crumble.
Schuif de taart in de oven en bak hem ongeveer 1 uur en 15 minuten. Na 40 minuten heb ik zelf aluminiumfolie over de taart gelegd om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt. Prik met een sateprikker in het midden van de taart om te checken of hij gaar is. De prikker moet er schoon uitkomen. Zo niet, bak hem dan nog iets langer. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen in de vorm. Merry Christmas!