Ga terug

Vis stoofpotje met Saffraan

Dit heerlijke recept komt uit het kookboek 'De Souk' - het beste van de Libanese keuken - van Salma Hage
Voorbereidingstijd15 min
Gang: Main Course
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden
  • 1 knol venkel in dunne plakjes gesneden
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 900 ml groentebouillon
  • 700 gram stevige witvis (ik gebruik kabeljauw) in grove blokken gesneden
  • 12 middelgrote garnalen
  • 1 dosis saffraanpoeder of plukje saffraandraadjes
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1 citroen alleen het sap
  • peper en zout
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander desgewenst te vervangen door fijngehakte peterselie

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Doe er de ui, bleekselderij en venkel bij. Bak tot de ui mooi glazig ziet - een minuut of 5.
  • Voeg dan de stukjes tomaat en paprika toe en bak dat 1 minuut mee. Giet dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de blokjes vis en de garnalen in de bouillon glijden en voeg ook saffraanpoeder, kurkuma en chilivlokken toe. Draai het vuur laag en laat de vis 5 a 10 minuten koken, totdat alles net gaar is. Hoe kan je dit testen? De blokjes kabeljauw moet je mooi in vlokken uiteen kunnen trekken.
  • Roer citroensap naar smaak door de bouillon en roer er de koriander (of peterselie) door. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en een snuf versgemalen peper. Schep de visstoof in kleine pannetjes (of kommen). Bon appetit!