Ga terug

Groenteschotel met snijbiet en spinazie

Voorbereidingstijd25 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram snijbiet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3/4 theelepel karwijzaad
  • 1 teen knoflook in dunne plakjes
  • 1/2 rode ui in dunne halve maantjes gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten =400 gram
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 75 gram jonge bladspinazie
  • 1 limoen 1 theelepel rasp + sap van 1/2 limoen
  • 3 volle eetlepels verse dille = ongeveer 10 gram
  • 3 volle eetlepels verse munt = ongeveer 10 gram

Voor het geroosterde amandelschaafsel

  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Rooster eerst het amandelschaafsel. Verwarm één eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg paprikapoeder toe en de amandelen. Bak de amandelen op half hoog vuur 2 minuten. Schep ze daarna op een bord en laat afkoelen.
  • Snijd de stengels van de snijbiet in dunne repen en hak het blad grof.
  • Zet een koeken/hapjespan (met deksel) op het vuur en verwarm twee eetlepels olie op halfhoog vuur. Voeg karwijzaad, knoflook en ui toe en bak even een minuutje totdat alles gaat sissen.
  • Voeg dan de snijbiet, blik gepelde tomaten en zout toe. Hak de tomaten met een houten spatel enigszins in grove stukken. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het geheel 20 minuten stoven.
  • Voeg de spinazie toe en roer het goed door elkaar, zodat de spinazie mooi slinkt. Dit duurt een minuut of 2.
  • Haal de pan van het vuur en roer de limoenrasp, limoensap, dille en munt door de groente.
  • Garneer met de geroosterde amandelen en serveer.
  • Tip: Als je deze groenteschotel van tevoren bereidt - wacht dan met deze laatste handeling. Voeg de amandelen echt pas vlak voor het serveren toe, anders worden ze zacht.

Notities

Adapted from Ottolenghi - Simpel