Ga terug

Chocolade kruidnoten cake

Voorbereidingstijd45 minuten
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 150 gram gezouten roomboter in blokjes (+ beetje extra voor invetten cakevorm)
  • 3 eieren
  • 170 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 75 gram chocolade kruidnoten ik gebruik die van Bolletje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een cakevorm klaar en vet deze in met een beetje boter.
  • Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Zet apart.
  • Meng suiker, ei en vanille extract in een keukenmachine tot een mooi lichtgeel mengsel.
  • Zeef het bakmeel en doe het bij het eimengsel. Voeg ook de speculaaskruiden toe en meng alles goed door elkaar.
  • Giet, terwijl de machine aanstaat, de gesmolten boter erbij, en meng alles nog heel even kort tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Zet de machine uit en spatel de kruidnoten door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en schuif de cake in het midden van de oven. Bak de cake zo'n 40 minuten. (Ik controleer of hij gaar is door er met een BBQ spies in te prikken. Als deze er schoon uitkomt is hij gaar.)
  • Haal de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen, voordat je hem serveert. Enjoy!